Pakej Fotografi Perkahwinan | Jurugambar Perkahwinan

By: Sani Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  [32]  33  34  >  >>]    [Archive]
Saturday, 20-Jan-2007 15:32 Email | Share | | Bookmark
Florathon, Flora Fest 2007

Cuba teka, siapa yg di tengah tu?




Event VMY2007 muncul lagi... hari ni Florathon, Flora Fest 2007 telah diadakan di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Acara ini bermula seawal 7.30 pagi... aku mmg plan nak bangun awal dan tiba awal di Dataran Merdeka, ttp akhirnya aku bangun lewat dan tiba jam 9 pagi.

Kenal2 dgn beberapa orang photog, aku pun shoot sana.. shoot sini... ramai juga photographer kat sini... susana meriah juga ttp peserta florathon tidaklah seramai mana... cuma warna2 bunga memeriahkan suasana...

Sorrylah, aku takde idea nak tulis apa lg... esok kena bangun awal sbb ada kelas...



Jumpa di Putrajaya!


More photo > http://www.flickr.com/photos/fotosyndicate/


Thursday, 18-Jan-2007 12:09 Email | Share | | Bookmark
Malaysia Flora Fest 2007 + Putrajaya





Just nak share info event yg akan berlangsung di Putrajaya… kalau u all ada masa leh la gi bawak famili jalan2 ke Putrajaya…

Quote:
Flora Fest ( 20 Jan - 4 Feb )Feast your eyes on splendid display of flowers! With the theme ‘Colours of Harmony’, the event will feature a floral parade, florathon and other and other exciting programmes that showcase a variety of colourful blossoms. - Tourism Malaysia

Florathon [ 20 Jan ]
The pre-launch event of the Malaysia Flora Fest, Florathon is held on 20 January 2007. This is a brisk 2km walk from Dataran Merdeka to KL Lake Gardens. Merit is given to flower-power and not speed, so come dressed in your best floral tags and walk away with fabulous prizes.

Floral Parade, Putrajaya [ 27 Jan ]
The Floral Parade held in Putrajaya on 27 January 2007, is the highlight of the Malaysia Flora Fest 2007. This spectacular event showcases floats decorated with bright, colourful and fragrant flowers. The Floral Parade juries will select six floats and award them with individual recognitions based on the best original design, concept, construction, animation, flower display and of course, the float display that is best in line with this year’s theme, ‘Colours of Harmony.’ Apart from the grand display of flora, marching bands from schools, government agencies and other organizations will also be on parade to add grandeur to the event. The decorated floats will then be on display for three days (27 - 29 January 2007) at an air-conditioned tent in Persiaran Perdana (Boulevard) Putrajaya.


Quote:
Federal Territory Day ( 1 Feb - Putrajaya, Kuala Lumpur & Labuan )Be part of the Territory Day celebrations in Putrajaya, Kuala Lumpur & Labuan. Exciting parades, fireworks displays, exhibitions and cultural shows accompany the celebrations. - Tourism Malaysia



Sani Rahman
Outdoor Photography

http://www.fotosyndicate.com


Sunday, 7-Jan-2007 10:00 Email | Share | | Bookmark
Ferris Wheel Eye on Malaysia

7 Jan, Ahad selepas sehari pelancaran, pagi2 aku gi Lake Titiwangsa... dlm hati just nak ambil gambar waktu pagi... shoot punya shoot... terus beratur beli tiket... beratur dlm 20 minit baru la dpt naik..

Bagi aku kadar tiket agak mahal jugaklah... Dewasa : RM15, Kanak2 : RM8, Warga Emas ( 50 thn ke atas ) : RM8. Pergi family group 5 org ke atas ada diskaun....



Shuuter speed : 1/320 sec
Aperture : f 9
ISO : 100
42 mm

Eye on Malaysia - Lake Titiwangsa - 6 Jan until 31 Dec 2007

The 60-metre 'Eye on Malaysia', similar to the 'London Eye' was launched by Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi in-conjunction of the Visit Malaysia Year 2007 tourism campaign.

Di udara...Eye on Malaysia... gambar ni agak gelap sikit sbb cermin ferris ni pasang tinted dan kebetulan masa tu hujan gerimis...



Gambar ni wide angle dr tapak utama ferris wheel ni... kat kaunter tiket...



More photo > http://www.fotosyndicate.com


Saturday, 6-Jan-2007 18:00 Email | Share | | Bookmark
Eye on Malaysia

Pelancaran VMY 2007 - Visit Malaysia Year 2007 dan Eye on Malaysia oleh Perdana Menteri Malaysia di Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur.

Saya cuba mendapatkan gambar yg terbaik dan menarik. Gambar ni berlatarbelakang Menara Kuala Lumpur dan Menara Berkembar Petronas...


The 60-metre 'Eye on Malaysia', similar to the 'London Eye' was launched by Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi in-conjunction of the Visit Malaysia Year 2007 tourism campaign.

Gambar bunga api takde sangat sbb masa tu hujan... sayang kamera takut basah.. maklumlah kamera baru...hehehe... ada gak shoot tanpa tripod tapi hampeh tak jadi... masa fireworks kali kedua.. tetiba kat celah persiaran kaki... apa lagi ubah tempat dan shoot la... masa ni hujan dah berenti...



More photo > http://www.fotosyndicate.com



Thursday, 28-Dec-2006 14:00 Email | Share | | Bookmark
Petronas Twins Tower + Candid

Time ni aku ada meeting kat KL.. so masa balik naik Putra LRT ke Wangsa Maju, aku singgah sat kat KLCC.. first time shoot KLCC guna DSLR aku nih... so dpt la aku buat koleksi Menara KLCC dan Taman Rekreasi KLCC waktu siang... nanti aku nak shoot waktu malam plak...


Menara Berkembar Petronas ( Petronas Twins Tower )


Candid at KLCC

More photo > http://www.flickr.com/photos/fotosyndicate/


[<<  <  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  [32]  33  34  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net