Pakej Fotografi Perkahwinan | Jurugambar Perkahwinan

By: Sani Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  [33]  34  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 19-Dec-2006 18:00 Email | Share | | Bookmark
Istana Kenangan + Kuala Kangsar

Baru2 ni aku ke Ipoh atas urusan kerja... kesempatan itu aku ke Kuala Kangsar jalan2 dan shoot apa yg patut.. yg paling aku kagum ialah Masjid Ubudiah, Istana Kenangan dan MCKK.

Gambar yg aku shoot tu ok la pada aku, cuma cuaca pd masa tu mendung.. jd gambar2 yg dishoot kurang detail... Masa aku gi ke Istana Kenangan, tempat tu ditutup utk kerja2 baik pulih sempana Tahun Melawat Malaysia 2007. So, tak dpt la nak shoot sampai ke dalam...


Istana Kenangan, Kuala Kangsar, PERAK
Shutter : 1/500 sec
Aperture : f 4
ISO : 100


Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar, PERAK
Shutter : 1/800 sec
Aperture : f 3.5
ISO : 100

Masjid Ubudiah is Perak's royal mosque, and is located in the royal town of Kuala Kangsar, Malaysia. It is often regarded as Malaysia's most beautiful mosque.

Construction began in 1910 but it was abandoned during World War I. It was also delayed when the then crown prince's elephant walked over and cracked the imported Italian marble floor. The mosque was finally completed in 1919.(wikipedia)


Kemungkinan aku akan ke sana lg jika berpeluang... tak sempat nak gi tengok labu sayong...

More photo > http://www.fotosyndicate.com


Tuesday, 18-Apr-2006 11:59 Email | Share | | Bookmark
Jom kayuh...

Jom kayuh...



www.hulukelangMTB.com


Sunday, 16-Apr-2006 05:03 Email | Share | | Bookmark
Blogspot saya...

Ahad lepak kat rumah... just nak promote blogspot saya... sudi2 lah ye...



http://sanirahman.blogspot.com



Sunday, 5-Jun-2005 07:00 Email | Share | | Bookmark
Kemensah-Kem Ghafar Baba-Air Terjun Sofea Jane

Enaknya nasi lemak...
Spiderman Malaya!
Keindahan air terjun..
View all 6 photos...
Spt biasa jam 7 pagi kami berkumpul di hadapan zoo negara. semuanya dah ready kami berkayuh menuju ke kg Kemensah. Singgah sebentar di kedai makan untuk bersarapan dan bungkus beberapa nasi lemak sbg bekalan. Menuju ke Kem Ghafar Baba, kami menaiki dan menuruni beberapa bukit yg sedikit mencabar. Sampai di Kem dalam pkl 8.30pg, kami melaporkan diri di pondok jaga untuk memasuki hutan belantara.

Selesai melaporkan diri, kami terus memasuki hutan belukar penuh halangan spt bukit, rekahan tanah, pokok melintang, pokok2 buluh yang berjuntaian dan sebagainya... Berehat di beberapa kem utama sehingga sampai ke air terjun yang dinamakan Air Terjun Sofea Jane... kenapa dinamakan begitu? aku tak berapa pasti, group MTB yg lain pun menggunakan panggilan yg sama maybe dia pernah membuat penggambaran filem di sana.. mungkin...

Jadi kami berehat, makan, mandi manda, tido2 ayam, bersuka ria... tengoklah beberapa keping gambar semasa dalam xpdc kami...


MALAYSIA SECRET WONDER PHOTOGRAPHER
rahmansani@gmail.com


Sunday, 10-Apr-2005 08:00 Email | Share | | Bookmark
Aktiviti Berbasikal Ke Batu Dam

Rehat sambil isap rokok!
Keindahan buluh di Batu Dam
Pemandangan bukit yang indah
View all 5 photos...


Ini pulak aktiviti berbasikal ke Batu Dam bersama rakan lain dari sekitar Pandan Indah, Melawati, Cheras dan Gombak. Awal2 pagi jam 7 mmg dah terpacak aku depan Zoo menunggu geng2 yg lain... Sementara menunggu geng aku, ada beberapa group dari KL dah sampai... sembang lebih kurang.. mereka pergi dulu... ramai jugak group depa ni..bercampur dgn omputih... dalam 20 orang... tak lama kemudian baru la geng aku sorang-sorang sampai... Ada yang datang, ada yang tiba2 ada hal penting... group aku dalam 10 orang ni pun bergeraklah menuju ke destinasi keajaiban hutan Malaysia, Batu Dam!

Inilah foto2 yang sempat diambil...


MALAYSIA WONDER SECRET PHOTOGRAPHERS
GTalk : rahmansani@gmail.com


[<<  <  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  [33]  34  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net